Hoe werkt het

Intakegesprek / kennismaking

Een intakegesprek/kennismaking is kosteloos en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek geef je aan met welke klachten je kampt. Aan de hand van jouw verhaal geef ik aan wat ik voor jou kan betekenen, of terwijl, of ik je wel of niet kan helpen. Uiteraard leg ik mijn werkwijze uit en bekijken we of er wederzijds vertrouwen is om samen verder te gaan.

De sessies

Als we samen naar aanleiding van het intake / kennismakinggesprek hebben besloten om met elkaar in zee te gaan, plannen we de eerste sessie. Het aantal sessies dat nodig is, is per persoon verschillend. Veel hangt af van de mate van je depressie. Gaandeweg het traject wordt vanzelf duidelijk hoeveel sessies er nodig zijn. Gebruikelijk is om wekelijks een sessie te doen die bij voorkeur niet onderbroken wordt.

Inzicht geeft uitzicht

Wanneer je weet wat je kan doen om je klachten te verminderen en weet hoe deze ziekte in elkaar zit, kan je er bewust mee aan de slag. Een grote valkuil waar je makkelijk in kan tuinen is je depressie wegstoppen en hopen dat het vanzelf weer beter zal gaan. Zoek hulp om je problemen écht aan te pakken. Vanuit mijn eigen ervaring ben ik de mening toegedaan dat in de psychologie teveel gewerkt wordt aan de hand van vaste protocollen. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat een psychisch hulpverlener zelf onderhevig moet zijn geweest aan depressie, om een cliënt écht goed te kunnen helpen.